Bine ai venit!
Pentru a recupera parola foloseşte adresa de e-mail cu care te-ai înregistrat  
Bine ai venit!

Nu esti politician?
Atunci nu ai nevoie de inregistrare pentru a avea acces la toate informatiile care te intereseaza. Click aici pentru a te intoarce in homepage

Esti politician?
Atunci trebuie sa te inregistrezi pentru a avea acces la serviciile gandite special pentru tine. Daca vrei sa-ti editezi profilul, sa ai contact cu cetatenii sau sa afli cum se reflecta imaginea ta in media, creeaza-ti un cont completand formularul de mai jos:

 
 

Partidul Conservator

Adresa

Str.Muzeul Zambaccian, nr.17,

sector 1, București,

Telefon: 031 425 11 00

Istoric PC

Partidul Conservator (PC) este continuatorul PUR, după ce Congresul din mai 2005 decide schimbarea denumirii Partidului Umanist Român în Partidul Conservator.

În decembrie 2006, PC părăseşte guvernarea.

La începutul anului 2007, Dan Voiculescu a fost numit preşedinte al Comisiei Parlamentare privind discutarea propunerii de suspendare din funcţie a şefului statului, Traian Băsescu, suspendarea fiind votată de
către Parlament. Băsescu a fost, însă, confirmat în funcţie de referendumul popular ce a urmat.

La alegerile parlamentare din 2008, PC încheie o nouă alianţă cu PSD, obţinând trei mandate de deputat şi unul de senator.

În ianuarie 2011, alianţa dintre PC şi PSD este ruptă prin parafarea de către PC a unei noi alianţe cu PNL, denumită Alianţa de Centru-Dreapta (ACD) prin care conservatorii obţin promisiunea că la alegeri vor avea 10 locuri eligibile de deputat şi 7 locuri eligibile de senator, necesarul pentru formarea grupurilor parlamentare.

ACD va forma, imediat după constuire, împreună cu PSD, Uniunea Social-Liberală (USL).

Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | Help | Contact