Bine ai venit!
Pentru a recupera parola foloseşte adresa de e-mail cu care te-ai înregistrat  
Bine ai venit!

Nu esti politician?
Atunci nu ai nevoie de inregistrare pentru a avea acces la toate informatiile care te intereseaza. Click aici pentru a te intoarce in homepage

Esti politician?
Atunci trebuie sa te inregistrezi pentru a avea acces la serviciile gandite special pentru tine. Daca vrei sa-ti editezi profilul, sa ai contact cu cetatenii sau sa afli cum se reflecta imaginea ta in media, creeaza-ti un cont completand formularul de mai jos:

 

Senat

Senatul este una din cele două camere ale Parlamentului, care este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării.

Senatorii sunt aleși prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat, potrivit legii electorale. Senatorii sunt aleși pentru un mandat de 4 ani, care se prelungeşte de drept în stare de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă, până la încetarea acestora.

Numărul senatorilor se stabileşte prin legea electorală, în raport cu populaţia ţării. În Senatul României, sunt aleși câte un senator pen tru fiecare 160.000 de cetățeni cu drept de vot, ceea ce înseamnă 137 de senatori.

Senatul României se reuneşte în două sesiuni ordinare pe an, astfel: prima sesiune începe în luna februarie şi durează nu mai mult de sfârşitul lunii iunie, iar cea de-a doua începe în septembrie şi nu poate dura mai mult de sfârşitul lunii decembrie.

Senatul se poate întruni şi în sesiuni extraordinare, la cererea Preşedintelui României, a Biroului permanent, ori a cel puţin o treime din numărul senatorilor.

Sursa: www.senat.ro
Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | Help | Contact